Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

februari 2020
M T O T F L S
« jan    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Kul med ljud

Förra året kom två roliga småbarnsböcker, Kul med ljud – Prutt och Kul med ljud – Voff. På varje sida finns en knapp där barnet kan trycka och ett ljud kommer. I Prutt-boken finns förstås allehanda kroppsljud som gäspningar, skratt och pruttar. I voff-boken får vi höra hur de vanligaste djuren låter. Nu har det kommit två nya böcker i serien Kul med ljud. De heter Grrr och Muuu.

I Kul med ljud – Grrr finns det på varje sida ett rim och en knapp att trycka på där man får höra hur djungelns djur låter. Samma koncept har boken Kul med ljud – Muuu, men där är det bondgårdens djur vi får lyssna på. Böckerna ges ut av Rabén & Sjögren. Författare till böckerna är Ronne Randall och illustratör är Emma Dodd. Det är Susanna Hellsing som har översatt till svenska. Böckerna vänder sig förstås till de allra yngsta barnen, 0-3 år. Böcker där barnet själv kan vara med och trycka på knappar eller öppna flikar brukar vara populärt och likaså böcker där ljud härmas, så böckerna blir nog uppskattade av barnen. Min egen dotter fyllde just tre och hon är fortfarande lika fashinerad av dessa böcker som hon var när hon var två år och fick Prutt och Voff.