Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Känns det fint att finnas en dag till?

Journalisten och krönikören Lena Sundström har i textsamlingarna Känns det fint att finnas en dag till och Saker jag inte förstår och personer jag inte gillar kommenterat och funderat över sin samtid.

I Känns det fint att finnas en dag till skriver hon om sina grannar och kompisar, men också om nakenbadare, husdjursägare, mobilabonnemangskunder, skattebetalare och bilister. Hon iakttar, och levererar sedan rappa beskrivningar av sin samtid. Hon ironiserar över sig själv och omgivningen och hon skickar välriktade smockor både hit och dit. Boken består av ett stort antal korta texter och man kan både läsa boken från pärm till pärm eller välja ut några guldkorn här och där. Texterna är korta och snabblästa. Men det betyder inte alltid att de faller ur ens minne lika snabbt. Ofta fungerar texterna som en tankeväckare och intressehöjare.

Saker jag inte förstår och personer jag inte gillar handlar om politik. Den har alltså mer av en röd tråd än den andra boken och den har också längre och mer djupgående kapitel. I denna bok tar Lena Sundström upp exempelvis den avreglerade elmarknaden, EU-medlemsskapet och pensionsreformen. Hon granskar och analyserar, men pricken över i är hennes tänkvärda kommentarer. Även i den här boken så berättar hon om sina funderingar, men låter också läsaren själv få fundera vidare.

3 kommentarer till Känns det fint att finnas en dag till?