Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Klappa kanin!

Jag har i stort sett alltid haft djur och ser mig själv som en väldigt stor djurvän. Därför är det viktigt för mig att lära min dotter att ha respekt för djur. Inte dra katten i svansen och inte gå fram och klappa främmande hundar är något jag inpräntat i henne sedan hon började gå. Nu har jag hittat en bok som förmedlar hur man ska vara i närheten av djur. Klappa kanin av Helen Rundgren och Maria Nilsson Thore (Alfabeta). Boken handlar om vad djuren tänker och vad de egentligen menar när de lägger öronen bakåt, ryggar undan, fräser eller vad de nu kan göra. Boken handlar inte bara om kaniner, trots titeln, utan också rådjur, ödlor, fjärilar, katter, humlor och fåglar. En mycket informativ bok. Pedagogisk, men utan att vara övertydig. Finfina bilder.