Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ole hos Doktor Semla och Syster Bulla

Vincent hostade på Ole på dagis och några dagar senare är förkylningen ett faktum. Det är som om alla basiluskerna har kastat sig över Ole på en gång. I huvudet känns det som värsta dunket. Han är trött och kräks och vill inte ens dricka vatten. Då ringer mamma till sjukhuset och sedan får Ole komma till sjukhuset och bli undersökt av doktor Semla och Syster Bulla. Det blir ett spännande äventyr! Ole hos Doktor Semla och Syster Bulla är en rolig och spännande bilderbok som avdramatiserar det här med att vara sjuk och åka till doktorn. Boken är skriven av Grethe Rottböll, illustrerad av Anna-Karin Garhamn och utgiven av Rabén & Sjögren. Tydligen finns det åtminstone två böcker till om Ole också, vilket jag missat, men de ska införskaffas omedelbums eftersom både jag och dottern fastnade för boken om Ole, som är både rolig att läsa och innehåller härliga, färgsprakande illustrationer.

2 kommentarer till Ole hos Doktor Semla och Syster Bulla