Ole hos Doktor Semla och Syster Bulla

Vincent hostade på Ole på dagis och några dagar senare är förkylningen ett faktum. Det är som om alla basiluskerna har kastat sig över Ole på en gång. I huvudet känns det som värsta dunket. Han är trött och kräks och vill inte ens dricka vatten. Då ringer mamma till sjukhuset och sedan får Ole komma till sjukhuset och bli undersökt av doktor Semla och Syster Bulla. Det blir ett spännande äventyr! Ole hos Doktor Semla och Syster Bulla är en rolig och spännande bilderbok som avdramatiserar det här med att vara sjuk och åka till doktorn. Boken är skriven av Grethe Rottböll, illustrerad av Anna-Karin Garhamn och utgiven av Rabén & Sjögren. Tydligen finns det åtminstone två böcker till om Ole också, vilket jag missat, men de ska införskaffas omedelbums eftersom både jag och dottern fastnade för boken om Ole, som är både rolig att läsa och innehåller härliga, färgsprakande illustrationer.

2 thoughts on “Ole hos Doktor Semla och Syster Bulla

  1. Halloj!
    Vad skoj att du gillade att läsa om mitt sjukhusbesök. Det var spännande att träffa alla monster. Särskilt tandmonstret.
    Hoppas du tycker det är lika kul att läsa om mig och Harry hamster och hur jag gjorde när jag sa Nej tack till godis. ; )
    Tjingelipling/ Ole

Comments are closed.