Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Klafs Klafs, vad är det?

Klafs, Klafs, vad är det? är den nyaste pekboken av Linda Fridh och Pernilla Lonhage. Tidigare har de bland annat gett ut Tripp Trapp, vad är det och Vift vift, vad är det? Alla böckerna bygger på att det först kommer en fråga och sedan får barnet som läser boken gissa vad det är för djur eller person som finns på nästa sida. Vem tillhör egentligen tassen som smyger fram? Kan det vara en leopard? Och vem är det som flaxar fram (flamingon) och klafsar fram (krokodilen). Dessa böcker har varit väldigt populära hos min dotter. Hon har uppskattat gissningsleken och gör det faktiskt också fortfarande fast hon numera egentligen är lite för stor för böckerna. De vänder sig främst till barn mellan 0-3 år. Fina, annorlunda och välgjorda pekböcker.