Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

april 2020
M T O T F L S
« mar    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Birger simmar vart han vill

Nu är den fjärde boken om Birger här! Och även den första pysselboken! Minns ni Birger – det lilla Storsjöodjuret som bor djupt nere i Storsjön i Jämtland tillsammans med sin pappa och sin vän Gula Fisken? Han som älskar att äta tårta till frukost och att gå på skattjakt. Jag har skrivit om de tidigare böckerna här. Dessutom hade jag då en mycket uppskattad tävling där jag lottade ut böcker om Birger. En ny tävling dyker upp även denna gång. Hoppas ni har tid att tävla trots allt julstök.

Böckerna om Birger är otroligt charmiga med fina och färgglada illustrationer. Berättelserna är spännande, roliga och har ett driv som gör att man inte kan sluta läsa. Böckerna är skrivna av samboparet Sara Strömberg och Anders Nilsson och de ges ut på det egna förlaget Nestorville. De vänder sig till barn mellan 3 och 6 år, men även äldre uppskattar böckerna, jag lovar! Den fjärde boken om Birger, Birger – det lilla storsjöodjuret simmar vart han vill är inget undantag från de tidigare böckerna utan den är precis lika fantastisk. Den handlar om bland annat en rutchkana, ett rockband och lite tårar – men kanske mest om att man ibland måste få simma vart man vill.

Håll också ögonen öppna efter den första pysselboken om Birger – hela 24 sidors färgläggning, pyssel, affischer, memory och klistermärken! Boken är fylld med en härlig blandning pyssel och det är en perfekt balans mellan de olika pysslen. Dessutom får man frossa i underbara bilder på Birger!