Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

juni 2019
M T O T F L S
« maj    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Eddie och julen

Eddie och julen är en mysig julbok för de mindre barnen. I boken får vi följa Eddie och hans familj vid alla aktiviteter som föregår julen, som pepparkaksbaket, julgranspyntandet och så till sist kommer själva julafton, den lååånga trååååkiga julaftonsmiddagen och så äntligen, the grand finale – Tomtens ankomst!

Eddie är en skön karaktär, författaren Lisa Bjärbo har på pricken fångat en sisådär tvååring, bestämd, ivrig, trotsig, förväntansfull och alldeles underbar. Det här är en bok med hög igenkänningsfaktor såväl för barn som vuxna och den fungerar samtidigt som en bra introduktion för de minsta om vad julfirande egentligen innebär.

Lisa Bjärbo har ett underbart språk, det vet alla som precis som jag brukar följa hennes blogg Onekligen, och språket är också en av bilderbokens främsta styrkor. Jesús Veronas färgstarka och detaljrika illustrationer kompletterar mycket bra. Boken vänder sig till barn mellan 1 och 3 år ungefär och därför är det en kort, kärnfull text och mycket bilder. Eddie och julen är utgiven av Rabén & Sjögren.