Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

juni 2019
M T O T F L S
« maj    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Eddie får en lillebror

När jag läste Eddie och julen första gången hoppades jag att det skulle komma fler böcker om Eddie och visst ska det göra det. Den andra boken i serien om Eddie har redan utkommit, Eddie får en lillebror, och fler lär det bli.

Som titeln avslöjar så har alltså Eddie fått ett syskon i denna nya bok. Det är en ny liten bebis som ska bo hemma hos Eddie. I hans hus. Med hans föräldrar. Nu blir ingenting längre sig likt. Han vet inte vad man ska ha en lillebror till riktigt. Och vad ska man göra med honom? Titta på bebisen och krama honom är okej, men inte att trampa på honom. Varför då? Mamma och pappa är alltid upptagna. Alla gullar med bebisen. Eddie försöker febrilt på barns sätt att fånga uppmärksamheten. Men vad han än gör så verkar det inte hjälpa. Till slut får han nog…

Återigen har Lisa Bjärbo skrivit en bok med stor igenkänning för alla oss som varit i syskonträsket, såväl stora som små. Språket är lika underbart även i denna bok och illustrationerna lika fina.