Konsten att skriva en bästsäljare

Konsten att skriva en bästsäljare (pocket)Konsten att skriva en bästsäljare vänder sig till den som vill skriva en vuxenroman som verkligen säljer bra. Det är en konkret skrivhandbok som fokuserar på exempelvis vilka genrer som bäst går hem i Sverige, vilka idéer som är bäst gångbara, hur man befolkar en bästsäljare, vilka miljöer som funkar bäst, vad man ska tänka på när man skriver, om själva skrivprocessen, hur man lyckas få boken att bli utgiven och till sist hur man lyckas sälja den. Fokus i boken ligger som ni ser på att verkligen lyckas som författare och hur man blir den där författaren vars böcker blir kända och lästa av massor av människor. Självklart kan man ta åt sig av råden oavsett vilka mål man har med sitt skrivande, men finns det inte ett ordspråk som säger att man ska sikta på att nå molnen för att vara säker på att åtminstone nå trädtopparna?

Det här är en lättläst, handfast och innehållsrik bok som verkligen innehåller många tips för en blivande författare. Ett stort plus också för alla de intervjuer och tips från några av Sveriges mest lästa författare. Rekommenderas varmt!

Konsten att skriva en bästsäljare är skriven av Lina Wennersten och Katarina Lagerwall. Den är utgiven av Alfabeta och finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.