Alice i Underlandet

Alice i UnderlandetI november skrev jag om nyutgåvorna av Alice i Underlandet och Alice i Spegellandet som B Wahlströms gav ut för ett par år sedan. Jag skrev att jag ”rekommenderar  dessa vackra utgåvor med illustrationer av Robert Ingpen som är utgivna av B Wahlströms. De har så otroligt vackra, milda, finstämda illustrationer och känns påkostade och lyxiga. Perfekta present- eller julklappsböcker”.

Bonnier Carlsen har också gett ut en nyutgåva av Alice i Underlandet med illustrationer av Tove Jansson! I tolv kapitel får vi ta del av Lewis Carrolls klassiska berättelse om när Alice ramlade ner i kaninhålet och den värld som uppenbarade sig för henne i och med detta. Att Tove Jansson kan skapa fantasieggande sagovärldar vet vi sedan länge och det visar sig att hennes illustrationer passar väldigt bra till denna berättelse. Jag gillar även denna utgåva väldigt mycket. Så mycket att jag har svårt att bestämma mig för vilken av dessa nyutgåvor jag tycker bäst om, de är båda så fina. Välj den du tycker mest om helt enkelt.

Denna utgåva av Alice i Underlandet finns här att köpa på Adlibris eller på Bokus.