Alla orden i mig

Alla orden i migAlla orden i mig är skriven av Karin Erlandsson. För mig är hon mest känd som författare till barnboksserien Legenden om Ögonstenen, men hon har även skrivit deckare och böcker i andra genrer. Det här är hennes bok om skrivande. Den är uppdelad i två delar, där bokens första halva är en samling texter om att skriva, och om allt som hör skrivandet till, allt ifrån rutiner och privatekonomi till författarbesök, jämställdhet och stress. Här skriver hon öppenhjärtigt och personligt om en författares vardag, där glamouren ofta lyser med sin frånvaro, men där kärleken till orden och texten slår allt.

Den andra halvan av boken utgörs av en skrivdagbok. Start sker sommaren 2014 då hon bestämmer sig för att skriva två böcker på tre månader. I skrivdagboken får vi verkligen ta del av Erlandssons skrivarmöda och författarvardag, dag för dag, vilket ger en unik inblick i, inte bara en utan två, romaners tillblivelse.

Det är en intressant bok tycker jag som själv drömmer om att skriva. Jag som också har läst flera av hennes böcker tycker också att det är roligt att få en inblick i författandet av ett par av dem. Alla orden i mig rekommenderas varmt till de som tycker om skrivande och/eller vill läsa om ett författarskap. Boken är utgiven av Schildt & Söderströms förlag.