Älskling!

9789146219712Jag har väntat och längtat. Jag slukade Pia Hintzes första böcker, Baby blues och En ska bort snabbt och sedan längtade jag efter trean. Nu är den äntligen här. Älskling heter den och handlar precis som de första böckerna om Sarah och Karl samt deras son Nils. Nils har hunnit bli tre år i den nya boken och Sarah & Karl kämpar för att hålla ihop förhållandet. Det har redan varit kris tidigare. Klarar de det den här gången också?

Jag gillar Hintzes sätt att skriva. Hon skriver om saker som nutidens småbarnsmammor känner igen sig i. Baby blues handlade om förlossningsdepression och de andra böckerna handlar om vardagslivet med småbarn, alla krav man har på sig som förälder, om jämställdhet, om kärlek, sex och vänskap. Viktiga, men ibland svåra saker. Men Hintze är inte rädd för att ens ta upp de mer obekväma delarna. Alla tre böcker är fristående sinsemellan, men jag rekommenderar att läsa alla tre i rätt ordning. Inte för att man inte kan läsa dem fristående utan för att alla tre är så bra. Det här är böcker att känna igen sig i, att skratta åt och leva sig in i. Läs dem, allihop!

One thought on “Älskling!

  1. Sitter precis och väntar på att få första delen hemskickad! Den verkar slut på bokhandlarna, men en annan bloggare har svarit snäll och byter den mot en annan bok med mig!

Comments are closed.