Angelologi

När Angelologi utkom beskrevs den som ett slags Da Vinci-koden med änglar och nunnor i huvudrollen. I baksidestexten står det att Danielle Trussoni har skrivit en bladvändande thriller med omskakande hemligheter, ledtrådar dolda i klassiska konstverk och heliga artefakter. Det lät verkligen som en bok för mig och jag hade höga förväntningar. Den har också hissats i bokbloggar på nätet och det bidrog också till mina höga förväntningar innan läsningen. Men tyvärr infriades de inte. Jag lyckades inte läsa ut boken, jag kom aldrig in i den överhuvudtaget.

Boken börjar med att den 23-åriga nunnan Evangeline, som jobbar i klostrets bibliotek, en dag hittar en brevsamling som senare kommer att förändra hela hennes liv. Brevsamlingen är från andra världskriget och breven avslöjar en oväntad hemlighet: i generationer har det pågått en kamp mellan änglar och människor. Det visar sig också att Evangeline personligen har varit inblandad i denna kamp ända sedan hennes födelse, utan att hon själv vetat om det. Nu närmar sig ett stort antal bevingade varelser klostret och Evangeline tvingas söka efter ledtrådar i breven för att hitta det föremål som kan avgöra striden och rädda människorna.

Nu slutade jag läsa efter omkring 75 sidor, men det jag hann upptäcka var att kvaliteten var väldigt skiftande i texten. Vissa delar hade ett bra flyt och ett bra driv, medan andra kändes väldigt osammanhängande och mest uttråkande. Jag störde mig också på att det fanns en hel del stavfel och grammatiska fel i texten. Visst verkar det finnas många som har gillat den här boken, men det är då ingen bok som jag kommer att rekommendera vidare. Boken är utgiven av Damm förlag.