Bake my day

Bake my day är skriven av Mattias Kristiansson som driver bloggen med samma namn, Bakemyday.se. I denna bok har han samlat sina favoritrecept. Värt att nämna är att Mattias inte bakar några små fblyga bondkakor eller försiktiga drömmar. Tvärtom, här är det kreativitet på hög nivå med överdåd, extravagans, barnasinne, utmanande design, kristyr, floder av smält choklad och karamellfärg i regnbågens alla färger. Det är inte för intet som han kallas för bakvärldens Lady Gaga…

I boken finns 53 recept . Vid en första anblick ser de helt osorterade ut, men snabbt ser man att det finns en tanke bakom. Recepten följer nämligen årstidsordningen, med början i januari och sedan presenteras bakverk som passar för de olika tidpunkterna, högtiderna och årstiderna som följer under årets gång. Här finns till exempel en tårta som gjord för Modeveckan i Stockholm, tårtan med det fantasifulla namnet Det som göms i snö…, en Alla hjärtans dagsefterrätt, en godiskaka att njuta av vid Melodifestivalen, kakorna Sommartid och Valborg, Påskdessert, Istället för blommor och Mors dag, studentens lyckokakor, Nationaldagskakor, glassen Happy Pride, chips till kräftskivan eller höstkvällarnas tevetittande, en megastor kanelbulle till Kanelbullens dag, radiokaka till fars dag samt minipepparkakshus och skumgranar till julmånaden. Här och var finns också bakverk som såklart passar in när som helst under året.

Det här är absolut ingen klassisk bakbok av typen Sju sorters kakor utan här är en bok för dig som vill ha inspiration till att skapa något nytt, annorlunda, bakverk som är värda att minnas och prata om. Det finns många inspirationsbilder, mallar och tips för dig som vill utmana din egen kreativitet när du bakar. Bake my day är utgiven av Ica bokförlag och finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.