Bästa boken om mig – inte så lite kaxig

Bästa boken om mig är en modern fyll-i-bok om barnets första fem år. Boken är gjord av Terese Öman, designer och illustratör. Den har ringpärm och vadderat omslag. Formatet är stort och boken består av 50 sidor samt ett par plastfickor där man kan spara teckningar, foton, biljetter eller varför inte bebisens första hårlock. Det finns gott om plats att skriva om sina minnen och tankar. Boken innehåller bland annat avsnitt för graviditeten, förlossningen, föräldrarna, släktträd, barnets namn, hemmet, om mat, resor och förstås barnets utveckling. Några sidor handlar om det år då barnet föddes, om ekonomi, kultur, politik, nöjen, vad olika saker kostar och vad man gjorde detta år. Intressant att titta tillbaka på hur det var då. Det finns massor med söta och roliga illustrationer. Boken känns kärleksfull, modern och inspirerande. Jag tycker speciellt mycket om: släktträdet, alla fina illustrationer och rubrikerna ”sån är jag” och ”året jag föddes”.