Bli en lycklig styvmamma

9789197753104Det blir allt vanligare att leva i styvfamilj. Men det är inte det lättaste att bilda en ny familj och det finns så mycket saker som man inte alls tänker på, det här med ekonomi till exempel, eller uppfostran, rutiner och vuxentid. Hur får man allt att funka? Och hur har andra gjort?

Bli en lycklig styvmamma (Grandios förlag) är en ärlig bok om att leva i styvfamilj. Författaren Victoria Egler fick själv två styvdöttrar ”på köpet” när hon träffade mannen i sitt liv. Till en början hade hon svårt för döttrarna, hon höll sig borta under barnveckorna och funderade till och med på om det var värt att stanna kvar i relationen. Men hon kämpade på och idag har de en kärleksfull och rolig relation till varandra.

I boken har hon dels berättat om sina egna erfarenheter och dels samlat ihop tips och råd från andra som lever i styvfamilj. Författaren väjer inte för de svåra frågorna, som till exempel den tabubelagda avskyn mot oskyldiga barn. Det kan ge en oerhörd lättnad att känna att man inte är ensam och att det inte är konstigt att känna som man gör. Bokens stora behållning är också alla de praktiska lösningar som finns. En mycket, mycket läsvärd bok för alla som ska bilda en styvfamilj. Viktig att läsa också för biomamman, för pappan och för alla som kommer i kontakt med barn som har olika familjesituationer för att få en ökad förståelse.