Bokbloggsjerka del 3

En ny omgång i Bokbloggsjerkan finns nu hos Annikas litteratur- och kulturblogg.

Regler
 1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i Mr Linky listan hos Annika.
 2. Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka” inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt om dina favoritförfattare. Ha kul!
 3. Sprid informationen om ”jerkan” så att så många som möjligt hittar den och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.
 4. Besvara följande fråga i ditt inlägg(det blir en ny fråga varja vecka!)

Veckans fråga:

MÅNGA AV ER LÄSER BÖCKER I FLERA OLIKA GENRER MEN VILKEN GENRE VÄGRAR DU KONSEKVENT ATT LÄSA OCH VARFÖR?

Jag är ganska mycket av en allätare när det gäller böcker, även om jag föredrar vissa genrer (deckare, ungdomsromaner, reportageböcker, faktaböcker om språk m.m.). Det jag undviker, eller sällan läser, är böcker ur genrer som sci-fi, fantasy och historiska romaner. Chick lit är väl inget jag brukar läsa ofta, men det händer att jag läser sådana böcker också som avkoppling. Harleqin-böcker har jag dock väldigt svårt för och det är inte enbart för den enkla storyns skull utan också för det enkla språkets skull. Jag vill nog ha böcker med något större utmaning än dessa. För några år sedan så läste jag mycket självbiografier, typ Pojken som kallades Det. Men jag tröttnade på den genren. Det blev så jobbigt att läsa om alla tragiska livsöden och jag hittade sällan ”lyckliga” självbiografier. Av den anledningen har jag nog också undvikit biografier i tron om att alla handlar om människor som på något sätt farit illa. Jag är inte så intresserad av historia, så biografier över historiska personer brukar jag gäspa åt. Men nyligen läste jag Live to win, Andreas Carlsons självbiografi och den var ju både inspirerande och upplyftande att läsa, så jag tror att jag får omvärdera mina tankar om självbiografier/biografier, det handlar nog om att hitta rätt böcker bara.

2 thoughts on “Bokbloggsjerka del 3

 1. Biografier kan vara riktigt intressanta ibland, även om man får ta dem med en nypa salt, alla vill väl framstå som ok i omvärldens ögon…..
  En biografi som jag inte läst än är PO Enquist Ett annat liv, jag ligger efter i läsningen av augustvinnarna ( Steve Sem är också oläst och tjock så hemskt dessutom) och snart kommer det en ny……
  så många böcker så lite tid du vet…..:-)

 2. Jag har inte läst särskilt många biografier genom åren: tre böcker av David Pelzer, Mig äger ingen och Inte utan min dotter är väl i stort sett hela registret. Konstigt nog är det inom den genren jag själv håller på och skriver. Dock kanske inte för att bli utgiven, men det är en obeskrivligt bra ”terapi”.

  Förresten: Skriv in adressen till ditt bokbloggsjerka inlägg nästa gång du deltar istället för att skriva in adressen till din huvudsida i Mr Linky. Det som händer annars är att man måste scrolla i din blogg för att hitta åt rätt inlägg. Tack på förhand!

Comments are closed.