Bokfemman vecka 3

Äntligen är Bokfemman tillbaka. Veckans tema är ”senaste”. Malin berättar såhär om veckans tema:

Temat för veckans Bokfemma är senaste. Det kan vara senaste böckerna ni har läst (eller lyssnat på), senaste böckerna ni har fått eller gett bort, eller senaste böckerna ni har påbörjat. Eller senaste böckerna som ni lagt beställning på, lagt till i att-läsa-listan osv. Ni väljer själva hur ni lägger upp det.

Jag väljer att skriva de senaste fem böckerna som jag lagt till på min ”att läsa”-lista – med viss inspiration från Ett hem utan böcker.

Veckans tema för Bokfemman är ”senaste”. Nämn din topp 5 som baseras på ordet senaste.

  • Den 777:e mannen – polisens jakt på Hagamannen av Camilla Andersson. Har beställt ett recensionsexemplar. Jag läser just nu Hagamannen – så våldtogs en stad av Terese Christiansson. Tänkte jämföra båda böckerna i ett blogginlägg senare.
  • Glömda – reportage från en svensk flyktingförläggning av Hanna Sofia Öberg. Författaren bodde ett år på en svensk flyktingförläggning och skrev där den här skildringen över hur vardagen ser ut för de asylsökande. Jag gillar reportageböcker och den här verkar lovande.
  • Kulturarbetarboken av Björn Lundén. En bok för frilansskribenter, den behandlar sådant som F-skattsedel, deklaration och liknande.
  • Livstid av Liza Marklund. Ska bli spännande att läsa senaste delen i serien om Annika Bengtsson.
  • Illusionen om Gud av Richard Dawkins. Har fått denna som recensionsex och har hört mycket bra om den, så jag ser fram emot att läsa den snart.

Det kommer recensioner om dessa böcker inom en överskådlig framtid.