Bokutmaningar 2017

Precis som i början av varje år florerar det en uppsjö av bokutmaningar ute i bokbloggsvärlden. Jag har försökt samla de jag har hittat här:

 

En kattslavs dagbok har en utmaning som hon kallar för Kvinnliga Nobelpristagare i litteratur. Precis som man kan ana utifrån namnet så går det ut på att läsa något från var och en av de 14 kvinnor som hittills har fått Nobelpriset i litteratur. Här hittar du all info om utmaningen.

Enligt O vill satsa på att läsa klassiker i utmaningen Tio klassiker 2017. Häng på du också, här har hon skrivit om utmaningen.

I den finlandssvenska utmaningen ska man läsa en bok i månaden på ett givet tema. Bokhora har skrivit utförligt om utmaningen här.

Ugglan och boken har skapat en utmaning som hon kallar för 3 x 3 under 2017. Tanken är att man ska läsa tre teman med tre böcker i varje och man får själv välja vilka teman man vill fördjupa sig i. Här kan du läsa mer om utmaningen.

Kaosutmaningen är en utmaning som arrangerats år efter år i flera år nu och den har också cirkulerat mellan olika bokbloggare genom åren. I år tog Sofies bokblogg stafettpinnen och satte samman en lista där man ska försöka pricka av 20 punkter av 35 under året. Utmaningen har hashtaggen #bokkaos17 och här kan du läsa mer om den.

I Barn- och ungdomsbokutmaningen ska man läsa en eller flera barn- eller ungdomsböcker i månaden på ett specifikt tema. Utmaningen har en egen Facebookgrupp här och hashtaggen #bou2017.

Mias bokhörna har under flera år kört två utmaningar, Månadens bästa bok och Spänningsutmaningen. I år har hon slagit ihop de båda till utmaningen Månadens bästa bok. Här kan du läsa om utmaningen och även denna utmaning har en hashtag #manaden17.

Ciccis bokblogg satsar på att läsa hyllvärmare i år och vill att vi gör detsamma i utmaningen Hyllvärmare 2017. Hashtaggen är #hyllvärmare2017 och här finns inlägget om utmaningen.

Boktolvan är en utmaning som Enligt O startade för flera år sedan. Det går ut på att lista ett antal författare man länge velat läsa och sedan se till att läsa (minst) 12 av dessa under året. Såhär skrev hon i ursprungsinlägget, men utmaningen är minst lika aktuell i bokbloggsvärlden även under 2017, bland annat hos Bokföring enligt Monika där dukan läsa om utmaningen här.

Malins blog startade Författarfemman redan 2014. Det går ut på att man ska återupptäcka fem författare man tidigare läst och tyckt om. Även här listar man ett antal författare man vill läsa igen och sedan ser man till att läsa (minst) fem av dem. Såhär skrev Malin om utmaningen. I år kommer bland annat Saras bokhylla att köra detta utmaning, vilket dukan läsa om här.

 

Har jag missat någon utmaning? Vilken eller vilka utmaningar kommer du att hänga på under 2017?

 

 

2 thoughts on “Bokutmaningar 2017

Comments are closed.