Bröderna Tjej

Bröderna Tjej är en lättläst och snabbläst spänningsberättelse om en helt vanlig kille som på ett bananskal halkar rakt in i en av Sveriges farligaste förbrytarligor.

Jag delade ut post under jullovet i nian och stannade och fnittrade framför en dörr där det stod I Tjej på namnskylten. Det kunde slutat mycket illa, men istället tjänade jag under det kommande halvåret mer pengar än jag någonsin kunnat drömma om, jag deltog i den största kuppen dittills i Sverige, såg två människor bli skjutna, blev en bättre pianist, lärde mig bokföring, och att älska.

Bröderna TjejBröderna Tjej är en skruvad berättelse med oväntade vändningar, såväl spänning som humor och med den första stora kärleken som en ljuv krydda. En bok för unga läsare från 12 år som känns självupplevt eftersom Per Nilsson till viss del skriver om sin egen uppväxt i sjuttiotalets Malmö. Huvudpersonen heter också Per. Men boken som kan sägas vara en utvecklingsroman med maffiainslag känns alldeles för skruvad och osannolik för att allt ska vara sant. Kanske tar den avstamp i Pers vardagliga uppväxt för att sedan utvecklas till en makalös berättelse. Ja, det är svårt att veta vad som är sant och inte, men en spännande berättelse är det och den som gillar Per Nilsson kommer förstås att känna igen sig.

Bröderna Tjej är utgiven av Alfabeta och finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris eller på Bokus.