Chokladprovning med Lindt

För typ evigheter sedan så fick jag möjligheten att prova choklad från Lindt. Jag fick fyra chokladkakor ur Excellenceserien: Blueberry Intense, 70 % Cocoa, 85 % Cocoa och A Touch of Sea Salt. Lindt har också lanserat en provsmakningsguide som man kan läsa på deras hemsida eller via mobilen. Man får tips om hur man kan använda alla sina sinnen när man provsmakar chokladen, liksom vilka viner som passar ihop med choklad. Det är spännande att prova choklad, det finns ju många olika smaker, men det är inte bara smaken som skiljer sig åt utan också lukt, känslan av chokladen och så vidare. Jag gillar ren mörk choklad, men jag tyckte också mycket om chokladen med havssalt. Blåbärschokladen var däremot inte någon favorit hos just mig, men jag vet andra som fastnat för den och det är det som är så spännande, att smaken är så olika, alla har sina egna favoriter.