Dagens julklappstips – Lejontämjaren

lejontamjarenDet här julklappstipset handlar konstigt nog om en bok jag faktiskt inte har hunnit läst ännu. När jag hade min Birger-tävling i slutet av november så hade jag som tävlingsfråga ”Vilken bok önskar du dig i julklapp”. Den bok som allra flest tävlande svarade att de önskade sig var Lejontämjaren av Camilla Läckberg. Och faktum är att jag tror att det kommer att vara rätt så många paket som innehåller denna bok i år.

Lejontämjaren är Camilla Läckbergs nionde bok om författaren Erika Falck och polisen Patrik Hedström. Det är den första Fjällbackadeckaren på hela tre år, så Läckbergs fans har fått vänta länge på en ny bok. Recensionerna verkar övervägande positiva och på flera håll har jag läst att detta är Camilla Läckbergs starkaste bok i serien, så jag förstår att förväntningarna från fansen är höga. Jag tror att alla som gillar deckare och spännande kriminalhistorier lär tycka om denna bok. Själv ser jag också fram att läsa boken när jag får tid och möjlighet. Lejontämjaren är utgiven av Forum bokförlag.

Lejontämjaren inleds med att flera tonårstjejer är försvunna och en av dem hittas då hon blir påkörd av en bil och ligger svårt skadad ute på en kall vinterväg i närheten av Fjällbacka. Det blir förstås Patrik och hans kollegor som utreder fallet. Det visar sig snart att fallet har kopplingar till en gammal historia, en historia som Erika Falck arbetar med. Den historien kretsar kring en ung kvinna som förälskar sig i en lejontämjare när en cirkus besöker Fjällbacka. Lejontämjaren blir kvar i Fjällbacka, han och kvinnan bildar familj. Men något går snett. Kvinnan mördar sin man, lejontämjaren och än idag sitter hon inspärrad efter att ha dömts för mordet. Den historien vill Erika Falck skriva om och den historien har alltså kopplingar till Patriks nutida fall.

 

One thought on “Dagens julklappstips – Lejontämjaren

Comments are closed.