Dagens julklappstips – Smarta små

smarta-sma-upptacker-kroppenDagens julklappstips är en serie faktaböcker för de yngre barnen som heter Smarta Små. Hittills har det kommit tre delar i serien, nämligen Smarta små upptäcker naturen, Smarta små upptäcker skolan och den nyaste boken heter Smarta små upptäcker kroppen. Alla faktaböckerna är roliga, lekfulla, pedagogiska och intressanta med modern, snygg formgivning och med bidrag från några av Sveriges mest kända barnboksmakare.

Smarta Små upptäcker kroppen är en fullmatad bok som berättar enkelt och konkret om vad kroppen kan, om hur skelettet ser ut, varför det gör ont, vad en doft är, vad en smak är, hur det känns att vara kär och vad de olika kroppsdelarna heter. Vi får möta Klass 1 Rönnen och vi får läsa om Hedda som får ett syskon.

I boken bidrar bland annat Emma och Lisen Adbåge, Ulf Stark, Charlotte Ramel, Grethe Rottböll, Pernilla Stalfeldt och Björn Bergenholtz. Boken har 141 sidor och det är en stor blandning mellan texter, bilder, fakta, berättelser, tester, frågor och roliga tricks. Boken vänder sig till barn mellan 3-6 år, men även lite äldre barn uppskattar denna bok.