Dagens julklappstips – Svenska klassiker

svenska-klassiker-sma-historier-om-stora-framgangarDet kan ibland vara svårt att ge bort julklappar till de som man inte vet vad de önskar sig och de som man inte vet vad de redan har. Att ge bort en bra bok som passar en bred målgrupp hellre än en smal målgrupp är därför ett bra tips, eftersom det då är en stor chans att personen ifråga tycker om den. Många böcker som ingår i kategorin ”presentböcker” är just sådana böcker som är tänkta att kunna passa väldigt många personer oavsett kön, ålder och intressen.

En sådan bok är Svenska Klassiker som nyligen utkommit på Historiska Media. Det är en bok fylld med små historier om stora framgångar. Vi möter alltså några av våra mest folkkära föremål och får ta del av historien bakom dem. För så är det ju, vid varje uppfinning och vid varje produkt finns det namn och öden som är minst lika intressanta att läsa om. I den här boken får vi ta del av historier kring många svenska klassiker, så som Felix gurka, Barnängen tvål, Brio träleksaker, Gevalia kaffe, AGA spisen, Volvo PV 444, Ögoncacao, Solstickan, Kalles kaviar, Elsa Beskows sagoskatt och många fler.

I grund och botten är Svenska klassiker en fotobok med en tanke att författaren ville skildra tiden som var, samhället som det såg ut och behoven som fanns. Men bakom alla dessa svenska klassiker finns det små historier, personliga öden och spännande äventyr och dessa får vi också ta del av.

Boken vänder sig alltså till en bred målgrupp. Den är lättläst och texten är inte speciellt lång. Det finns hänvisningar ifall man blir intresserad och vill läsa vidare. Den information som finns med är intressant och läsvärd. Bilderna är trevliga att titta på och ger en bra tillbakablick till produkternas uppkomst. En trevlig bok att bläddra i och en utmärkt julklapp eller present.