Deckargåtor

Deckargåtor : 18 deckargåtor som du kan lösa själv!I Deckargåtor – 18 deckargåtor som du kan lösa själv finns det deckargåtor för alla barn. En del är korta och kluriga, andra är långa och spännande. Läsaren kan till exempel ta reda på vem det är som försöker panta fulla läskburkar på Tallängens livs, varför en viss hotellgäst beter sig så mystiskt och hur kriminalkommissarien lyckades avslöja rånaren i biblioteket. Men man kan också läsa och klura på exempelvis Mysteriet med de stulna pizzorna, Tjuven i skolan, Kattnapparen, Kommissarie Spinkben och Stölden i djuraffären.

Totalt finns det alltså 18 deckargåtor i den här boken och de är skrivna av olika författare, till exempel Dan Höjer, Mats Vänblad, Oskar Ekman, Kerstin Lundberg Hahn, Per Bengtsson, Thomas Stålberg och Andreas Eiderhed. Deckargåtorna har också olika illustratörer. På så sätt är det lätt att hitta just sina favoriter. I slutet av boken finns lösningar till alla deckargåtorna.

Boken vänder sig till barn mellan 9-12 år och den är lättläst med lite större text och med många bilder. Den är utgiven av En bok för alla och finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.