Den dubbla tystnaden

Kommissarie Anders Knutas är tillbaka. Den dubbla tystnaden är Mari Jungstedts sjunde roman och precis som de tidigare böckerna så utspelar sig även denna på Gotland.

I den här boken så är det sex goda vänner som åker på semester tillsammans. De bor i samma radhusområde, delar sin vardag tillsammans och varje år lämnar de barnen hemma för att åka på sin traditionella semestertripp. Detta år åker de först till Fårö under Bergmanveckan och sedan vidare mot Stora Karlsö. Men något går snett under resan. En av kvinnorna i sällskapet försvinner. Lite senare flyter en gammal man i land i Lettland. Händelserna borde ha med varandra att göra, men på vilket sätt? Anders Knutas och kollegan Karin får ett svårt fall.

Boken lämnar inget djupare spår, men Jungstedts deckare är välskrivna och riktigt bra. Jag har läst hennes tidigare böcker och jag tycker om att man får följa polisernas privata liv och personliga utveckling genom serien. Jag gillar också hennes språk, hon skriver trovärdiga dialoger och har fina person- och miljöbeskrivningar.