Den orolige mannen

Den senaste veckan har jag ägnat åt att läsa den sista boken om Kurt Wallander. Tio år efter att den förra boken om Wallander kom ut så kom slutligen Den orolige mannen av Henning Mankell. Jag har läst hela serien och jag minns att jag tyckte om de förra så pass bra att jag köpte dem i inbundet format. Men jag kan inte säga att jag tyckte om Mankells nya så mycket. Boken kändes seg och jag tyckte inte alls om språket. Många klicheer, många upprepningar, för mycket fokus vid oviktiga detaljer och uppstyltade dialoger. Själva storyn är helt ok och det känns som om Mankell gjort mycket research. Jag tycker också om att Linda får en ganska stor betydelse i boken, hon har alltid varit min favoritkaraktär i både böckerna och filmerna.

One thought on “Den orolige mannen

  1. hej, du har bloggat lite lite sista tiden tycker jag. kanske kommer det något i brevlådan som är värt att blogga om snart 🙂

Comments are closed.