Den vackraste gåvan

Den vackraste gåvan är en väldigt läsvärd och intressant bok som handlar om ett annorlunda tema, ett tema som i stort sett är tabu i dagens Sverige: ofrivilligt föräldraskap. Författaren Pelle Filipsson är ofrivillig pappa, en av tusentals i Sverige. Hans son Walter blev till mot hans vilja och på ett ögonblick förändrades hela Pelles liv. Kärleken till barnet, den som alla sa skulle börja växa så småningom, den infann sig aldrig.

Boken berättar hela historien om hur det gick till när Walter blev till och framförallt om tiden efteråt, när Pelle kämpade för att hålla huvudet över ytan och försöka ge allt han kunde till Walter, för Walter kunde ju inte rå för att han blev till. Pelle försökte söka hjälp hos olika instanser för att få hjälp att hantera sitt föräldraskap och hjälp att komma ur den depression som han tidvis led av på grund av allt som hänt. Men han bollades runt och ingen ville riktigt känna vid att det fanns ofrivilliga pappor.

I boken ställer sig Pelle frågan om varför det finns så många pappor som försvinner från sina barn. Kanske finns det en mycket mer komplicerad bakgrund än man kan tro. Att tala om ofrivilligt föräldraskap är skambelagt och tabu än idag, men Pelle gör sitt bästa för att förändra detta med boken Den vackraste gåvan. Skulle man befinna sig i samma situation som Pelle så är boken säkert en tröst samtidigt som boken också ger massor av råd, länkar, boktips och liknande som man kan ha nytta av. Men det här är en bok som alla borde läsa – alla föräldrar, alla som någonsin kommer i kontakt med föräldrar genom sina yrken. Boken är oerhört viktig, så läs den! Den vackraste gåvan är utgiven av Optimal förlag.

One thought on “Den vackraste gåvan

  1. ”Walter” är en levande människa som finns i verkligheten. Den här boken finns kvar under hela hans liv där det står att hans pappa inte kan älska honom. Barn kan vara tuffa mot varandra och ”Walter” kan också läsa. Jag tycker att det är fruktansvärt egoistiskt att lämna ut sitt eget barn trots att man själv tycker att det är för en större sak. Dessutom är det här en väldigt ensidig partsinlaga, många saker är rena lögner. Allt som står i böcker är inte sant. Jag känner till denna familj och har en helt annan version av det som hänt.

Comments are closed.