Död för dig

Död för digDöd för dig är första boken i en helt ny deckarserie av Mikaela Bley som tidigare skrivit Liv, Lycke, Louise och Flickorna utan namn, I denna nya serie är det också en ny huvudrollsinnehavare, Henrik ”The Killer” Hedin. Han har en bakgrund som fotbollsproffs, men har sadlat om till polis och är numera en av Sveriges främsta och mest omtalade utredare, känd för sitt kompromisslösa spel och starka rättspatos. Men han är också känd för sitt humör och det har visat sig vara till problem för honom mer än en gång.

Han blir omplacerad till Malmö och kastas direkt in i hetluften. Caroline som har allt man kan önska sig, familj, lycka, framgång och många följare på Instagram. Hon är skådespelaren från Djursholm i Stockholm som gift sig med den framgångsrika entreprenören Gustav från Rosengård i Malmö. Men en dag försvinner den gravida Caroline och parets två döttrar. Ett massivt sökpådrag drar igång med Henrik Hedin och Leia Kaplan i spetsen. Men det står snart klart för dem att inget är vad det ser ut att vara och en kamp mot klockan tar vid där insatserna blir högre och högre.

Död för dig var en riktig sträckläsarbok. Det var svårt att lägga ifrån sig den. Det var spännande, högt tempo, välskrivet, intressanta karaktärer, fascinerande miljöer och realistiskt och samhällsaktuellt. Allt på en och samma gång. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta läsa den här serien.