Döden på arbetsplatsen

Varje år dör medarbetare och arbetskamrater på arbetsplatser runt om i landet. En del dör efter en lång tids sjukdom, andra plötsligt och oväntat efter en olycka. Många chefer vet inte hur de ska hantera detta och väljer då kanske att inte göra något alls. Kvar lämnas då den enskilda medarbetaren att själv försöka hantera förlusten. Döden på arbetsplatsen är en handbok för chefer och arbetsledare som berättar om hur man kan och bör agera när någon på arbetsplatsen går bort.

Författaren Katarina Tingström har arbetat som präst i Svenska Kyrkan i mer än tjugo år samt varit såväl försvarsmaktspräst som polispräst. I sitt yrke har hon ofta mött anhöriga till avlidna. Hon föreläser också om dödsfall, sorg och svåra besked samt jobbar som samtalsterapeut.

Bokens framsida må se trist ut, men faktum är att Döden på arbetsplatsen är en mycket innehållsrik och matnyttig bok för den som jobbar som chef eller arbetsledare. I boken får man massor av konkreta tips och råd om allt från att delge svåra besked till hur man agerar inför begravningen. Boken tar också upp hur olika religioner hanterar döden och begravningen, hur man agerar när en anhörig till en anställd dör och hur man utvärderar sin insats några månader efter dödsfallet. En viktig bok.