En alien i magen

Jag är sjuk, har 39 graders feber och har tillbringat en del tid i sängen de senaste dagarna. Mig gör det inte speciellt mycket, för då kan jag passa på att läsa lite 🙂 Igår sträckläste jag en bok, En alien i magen. Inte så mycket för att den var superbra, utan för att den var så lättläst.

Boken är skriven av Terri Herrera Eriksson (krönikör på Aftonbladet) och innehåller hennes samlade krönikor om att vara gravid och att vara mamma. Hon riktar sig till de föräldrar som inte enbart vandrar på rosa moln under graviditeten. Hon skriver att hon ville berätta hur det EGENTLIGEN är att vara gravid (vilket mest innebär att klaga över foglossning och andra besvär). Boken är dock mycket humoristisk och framförallt lättläst. Jag kunde inte alls känna igen mig, men förmodligen finns det en hel del föräldrar som gör det. Det bästa i boken var hennes genussnack – varför finns det så lite könsneutrala kläder för bebisar och varför är det så viktigt med ifall det blev en pojke eller flicka.