En giftig skandal

En giftig skandalÄntligen har Kristina Appelqvist kommit med en ny bok om Emma och Helena på Skövde universitet. En giftig skandal heter denna bok som är nummer fem i serien. Det ska hållas en litteraturfestival på Västgöta universitet och fokus för festivalen är Agatha Christie. Dagarna innan festivalen upptäcks en tidigare okänd brevsamling som får stor uppmärksamhet internationellt. Men detta kommer trots allt i skymundan när det sker ett mord vid invigningsmiddagen. Fler dödsfall följer och det dröjer inte länge förrän polisen inser att gärningsmannen medvetet kopierar morden ur Agatha Christies böcker.

Rektor Emma Lundgren och litteraturforskaren Helena Waller är tillbaka i en ny spännande deckare där de återigen hamnar mitt i ett morddrama. Jag har läst alla de tidigare böckerna och fastnat för dem eftersom den akademiska miljön utgör en intressant inramning. Dessa deckare är inte blodiga utan det är snarare pusseldeckare där fokus ligger på att klura ut lösningen på mordgåtan. Inte helt olikt Agatha Christies egna böcker alltså. Både Emma och Helena är fascinerande och sympatiska karaktärer, båda karriärsinriktade, men ändå trevliga och varma människor som har både små och stora problem i privatlivet vid sidan av deckargåtan. Böckerna är dessutom välskrivna, spännande och charmiga i en salig blandning.

En giftig skandal är utgiven av Piratförlaget och finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris och på Bokus.