En liten skär och alla bråkiga bokstäver

9789163856419.jpgFör ett tag sedan recenserade jag En liten skär och många små brokiga, en bilderbok av Carin och Stina Wirsén. Den handlar om färger och siffror. Nu har den fått en uppföljare i form av en bokstavsbok, En liten skär och alla bråkiga bokstäver. Precis som övriga titlar av Carin och Stina Wirsén så är den helt underbar! Det är en annorlunda och nytänkande alfabetsbok som presenterar alfabetet på ett nytt, lockande och lekfullt sätt.

Handlingen i boken är enkel, Liten Skär försöker få ordning på alla bråkiga bokstäver som har fått liv och busar på för fullt. Till slut lyckas hon och de hamnar på rätt plats, precis där de ska vara i rätt ordning i alfabetet. Texten är på rim och är både humoristisk och poetisk. Teckningarna är finurliga och galna, precis som det brukar vara när Stina Wirsén tecknar. En perfekt bilderbok för alla barn som precis börjat intressera sig för bokstäver, men även om barnen är för små för att känna igen bokstäverna så funkar boken lika bra som en vanlig bilderbok. Den har många fler nivåer än den rent pedagogiska.

Bokinformation:
Titel: Liten skär och alla bråkiga bokstäver
Författare: Carin Wirsén
Illustratör: Stina Wirsén
Förlag: Bonnier Carlsen
Övrig info: Alfabetsbok/bilderbok för barn mellan 1-5 år.

One thought on “En liten skär och alla bråkiga bokstäver

  1. Gillade sifferboken mycket bättre men annars är jag ett Wirsen-fan så så att det står härliga till. Älskar hennes småböcker om Vem… Min 4 åring har kunnat dem utantill hur länge som helst o ”läser” för sin lillasyster. Hon fångar kända situationer barn kan hamna i på ett ytterst *jag finner inte ord* sätt

Comments are closed.