En smakebit på søndag

På söndagarna kan man som bokbloggare dela med sig av ett smakprov från boken man läser i just nu i utmaningen En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten. Det finns bara en regel – inga spoilers!

Just nu läser jag i mellanåldersboken Gruvan av Sara Lövestam och smakprovet kommer från sidan 151-152:

Hon gömde den inte under kläderna när hon gick hem. Hennes t-shirt var för tight för det. Antons ylletröja måste ha varit rätt stor. Men hon mötte inte heller någon som kunde undra vad det var för klocka hon gick och bar på.

Inte för att någon skulle ha frågat. Alla gick ju och stirrade i sina telefoner nu för tiden, och skulle inte se ens om någon kom bärande på en elefant.

Gruvan är en spännande sommarlovsberättelse om ett mysterium från förr som en elvaårig flicka löser i nutid tack vare en gömd dagbok skriven av en tolvårig gruvpojke hundrasjuttio år tidigare. Smakbiten visar kanske inte fullt ut hur spännande och historiskt intressant boken faktiskt är, men däremot gillar jag det här avsnittet för det känns så träffande för hur man som barn kan se vår samtid med allt detta fokus på skärmar istället för det som händer här och nu…

10 thoughts on “En smakebit på søndag

Comments are closed.