En smakebit på søndag

På söndagarna kan man som bokbloggare dela med sig av ett smakprov från boken man läser i just nu i utmaningen En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten. Det finns bara en regel – inga spoilers!

Min smakbit denna vecka kommer från romanen Jag kan inte sluta gråta av Anne Liljeroth. Den handlar om en kvinna som drabbas av utbrändhet, en roman som bygger på författarens egna erfarenheter. Troligen är det också därför som hon lyckas skildra det så trovärdigt. Jag känner väl igen mig i det som huvudpersonen känner och upplever, och jag tror att många andra tyvärr också känner igen sig. Ämnet i sig är ju starkt och just därför blir romanen ofta gripande. Se bara detta stycke:

    Jag kan inte sluta gråta

Språket är också så fint. ”Min yngste son är klok och skör som vinterns första is. Jag vet ju det. Och ändå stampade jag på som om istäcket höll för allt.” Så vackert och uttrycksfullt.

14 thoughts on “En smakebit på søndag

  1. Har denna stående oläst i hyllan. Känns som att den kan vara väldigt berörande.

  2. Tack för smakbiten jag har också jag kan inte sluta gråta hemma. Ska snart börja läsa den. Ha en fin söndag kram Nina

  3. Det var en bok som kunne passe til meg, selv om jeg ikke er utbrent så har jeg ME og det ligner veldig. Jeg måtte gi opp jobben min, og det var veldig hardt. Dessverre er ikke boken oversatt til norsk, men jeg skal skrive den ned på listen over svenske bøker jeg har lyst på 🙂
    Ha en riktig fin søndag!

  4. Har själv drabbats av utbrändhet, inte en utan två gånger, en del är så tjuriga så dom inte lär sig av första misstaget! Tack för smakbit, trevlig söndag

  5. Tack för smakbiten! Fint språk och ett ämne som berör allt fler. Tyvärr. Dagens omänskliga sjukförsäkring som nekar sjukskrivna sjukpenning gör knappast saken bättre. Vem kan leva på luft? Knappast den som är helt funktionsnedsatt. Men konstigt nog väger Försäkringskassans inkompetens tyngre än läkarens kompetens numera…

Comments are closed.