Fixa festen själv

Fixa festen själv!Fixa festen själv är också en kalasinspirationsbok som vänder sig till barn. Men till skillnad från Kreativa Karins kalas som jag skrev om tidigare idag så vänder sig denna bok till lite äldre barn, 9-12 år. Dessutom ligger fokus här inte på pyssel utan på mat och bakverk. Boken är indelad i sju olika teman: fredagsmys, alla hjärtans dag, påskfest, kakkalas, halloween, julfest och fixa presenten själv. Här har man alltså tips för hela året. Dessutom finns ett avsnitt som handlar om hur man kan göra ätbara presenter att ge bort om man själv blir bortbjuden. I början av boken finns också lite tekniska saker förklarade, som att sikta, spritsa, stansa och att färga socker.

Det är verkligen kreativa och roliga tips i boken – eller vad sägs om sushigodis, äppelbilar, fruktpizza, cupcake med kärleksbrev, medalj till bästa kompisen, strösselgraffitti, jordgubbsgubbar, äggugglor, mazarinblommor, spindelsoppa, korvmumier och godisgurka. Tanken är att barnen själva ska kunna fixa allt i boken. Jag tycker dock att det krävs att de har viss köksvana och har koll på hur man följer ett recept alternativt en hjälpande förälder.

Fixa festen själv är skriven av Anna Lycke, utgiven av Speja förlag och finns bland annat och köpa på Adlibris och på Bokus.