Förfärliga fakta!

djur_9185071579_96_3.jpg kemi_9185071161_96_3.jpg 

Förfärliga fakta är en serie böcker som utges av bokförlaget Argasso. Böckerna riktar sig till mellanåldern och är tänkta att vara en annorlunda och humoristisk ingång till historia och naturvetenskap. Hittills finns det 16 titlar som handlar om allt från matematik till djur. Jag tänkte kortfattat presentera fyra av titlarna.

Djärva djur handlar om djurens spännande värld. Här får man läsa allt om djurens jaktmetoder, matvanor, sömnvanor, hur de tar hand om sina ungar och roliga fakta om djur. 

Blod, ben och baciller tar med läsaren på en spännande resa under huden. Här kan man läsa om allt om människokroppen, hur hjärnan fungerar, om matsmältningen, vad som får en att hicka och vad som händer i kroppen när man sover.

Krafter att räkna med handlar om fysikens lagar. Här hittar man fakta om centrifugalkraften, tyngdlagen och de andra lagarna som naturen skapat.

Kaotisk kemi handlar om kemi, precis som titeln säger. Här kan man läsa om experimenten som gick fel, om otroliga upptäckter och om hur man kan pröva på kemiska experiment hemma i sitt eget kök.

Samtliga böcker är fullspäckade med illustrationer, roliga aktarutor och frågesporter.

Bokinformation:
Titel: Kaotisk kemi; Krafter att räkna med; Djärva djur; Blod, ben och baciller
Författare: Nick Arnold
Illustratör: Tony de Saulles
Förlag: Argasso
Övrig info: Böckerna ingår i serien Förfärliga fakta, spännande och humoristiska böcker om naturvetenskap. Riktar sig till mellanåldern, ca 11-12 år.