Frågesport

Jag älskar frågesport! Jag är väl inte superbra på det direkt. Och tyvärr har jag inte heller någon i min närhet som delar det intresset, så jag får allt för sällan göra det. Men det är kul de få gånger det händer. Nu har jag fått hem två nya frågesportspel, så nu har jag blivit ännu mer sugen på att spela.

1500 frågor om böcker, författare och litteratur   Minns du 90-talet?

1500 frågor om böcker, författare & litteratur är precis som det låter en perfekt frågesport för oss boknördar. Det här är en bok med totalt 1500 olika frågor och de är indelade i en rad olika kategorier. En del ska man svara direkt på, andra handlar om att finna saknade ord, para ihop och andra liknande klurigheter. Svar finns längst bak i boken. Man kan använda den för att testa sina egna kunskaper, men roligast är förstås att testa frågorna tillsammans med sina vänner. Boken är utgiven av Arx förlag och den är skapad av Erika Feldt, Karin Stangertz och Hanserik Tönnheim. Finns bland annat på Adlibris och på Bokus.

Minns du 90-talet – 265 nostalgifrågor är en annan frågesport som är oerhört passande för mig och alla andra som upplevt 1990-talet. Minns ni också den tiden då man hade disketter i datorn, kopplade upp sig med tjutande modem, hade tegelstensmobiler som inte var det minsta smarta och tittade på Tre kronor, Rederiet och Beverly Hills. Med den här frågesporten får man återvända till den tiden för en stund. Den består av ett antal kort med frågor på. Totalt finns det 265 frågor indelade i kategorierna Samhälle, Konst och kultur, Vetenskap och teknik, Underhållning samt Sport och fritid. Även här kan man förstås testa sin egen kunskap eller minnesförmåga om man vill, men tanken är förstås att man ska spela tillsammans med andra. Denna frågesportskortlek är utgiven av Kakao förlag. Finns att köpa bland annat på Adlibris och på Bokus.