Framgång med Facebook

Hälften av alla svenskar är med på Facebook. Facebook håller på att ersätta (och utveckla) såväl telefonkataloger som fikarum, lokaltidningar och intresseföreningar. Men hur ska man använda sig av Facebook för att få ut mesta möjliga av fenomenet? Och hur bör man använda Facebook. Ska man lägga till sitt ex, sin mamma, sin chef som vän? Ska man delge alla och envar precis allt man företar sig? Och hur kan man på bästa sätt använda sig av Facebook för att marknadsföra sig själv?

Framgång med Facebook är en bok skriven av Nina Jansdotter och det är en guide till hur man kan använda sig av Facebook, oavsett om man är en van eller ovan Facebookanvändare. Boken innehåller dels praktiska råd och tips och dels intervjuer med Facebookanvändare som berättar om sina erfarenheter och delar med sig av sina bästa tips. Man kan nämligen använda Facebook till så mycket mer än att bara hålla kontakt med sina vänner. Facebook kan nämligen också användas vid jobbsökande, rekrytering, marknadsföring, bygga varumärke, skapa nätverk, öka sin kompetens och kommunicera med medarbetare och kunder. 

Nina Jansdotter är karriärcoach och beteendevetare och hon har tidigare gett ut flera bra söka jobb-böcker och böcker om personlig utveckling. Framgång med Facebook är lika användbar och intressant som hennes andra böcker, som jag själv tycker mycket om. Själv finns jag med på Facebook som privatperson, men jag har inte använt mig av FB särskilt mycket i min roll som egenföretagare ännu, så jag ser fram emot att börja tillämpa Ninas utmärkta råd.

Framgång med Facebook är intressant och välskriven. En av bokens största styrkor tycker jag också är att författaren också tar upp Facebooks nackdelar och eventuella dilemman man kan hamna i som FB-användare. Författaren är alltså både positiv till Facebook och samtidigt kritisk och granskande, vilket markant ökar trovärdigheten för boken. Det enda jag upplever som negativt med boken är de stavfel som dyker upp här och där, som exempelivs istället för exempelvis. Det är så synd att allt fler förlag väljer att bortprioritera korrekturläsningen. Det är trots allt ett enkelt och billigt sätt att göra en bok så mycket bättre och mer trovärdig än när boken är full av stavfel. Eftersom jag själv tar på mig uppdrag som korrekturläsare då och då så ser jag alla sådana här stavfel tydligt och det är så irriterande. Men trots detta tycker jag att det här är en mycket bra bok för alla som vill börja använda sig av Facebook eller använda Facebook på ett mer effektivt sätt än idag.