Ghost och Medusa

Ghost - som en tjuv i natten  Medusa - monster

Ghost och Medusa är de två första böckerna i en ny lättläst serie från Hegas förlag som fått namnet Unga superhjältar. En serie om ungdomar med extraordinära krafter som tar sig an att bli hjältar.

Ghost – som en tjuv i natten handlar om Danny. Han är en tjuv. Han stjäl för att hjälpa sin bästa vän som har en skuld till ett kriminellt gäng. Men nu vill han sluta. Hans sista uppdrag blir att stjäla en väska från ett mäktigt företag. En väska som innehåller en ovanlig dräkt. En dräkt som kan göra honom osynlig och ge honom förmågan att gå genom väggar. Kanske är det exakt vad han behöver för att hjälpa sin pappa som sitter i fängelse, oskyldigt dömd för mord.

Medusa – monster handlar om Siri. Hon och hennes lillasyster attackerades av giftormar vid ett besök i djurparken. Efter att ha legat i koma i sex månader vaknar Siri till en helt ny verklighet. Hennes hår är borta. Istället växer det fram ormar ur hennes huvud! Håller Siri på att förvandlas till ett monster?

Detta är en serie med böcker som vänder sig till tonåringar med eller utan lässvårigheter. Böckerna innehåller mycket action och håller ett högt tempo. Det är svårt att sluta läsa. Jag saknar karaktärs- och miljöskildringar, och ett djup i berättelserna, men det är spännande, hårdkokt, skruvat och annorlunda. Ghost är skriven av Bjarke Schjødt Larsen och illustrerad av Andreas Erstling, medan Medusa är skriven av Nicole Boyle Rødtnes och illustrerad av Bodil Bang Beinemeier.