Häxa i läxa

Hokus Pokus är en serie lättlästa böcker för nybörjarläsarna utgiven av Olika förlag. De handlar om Noomi, en stark och modig tjej som vågar gå sin egen väg. I första boken, Häxa i läxa, har hon fått i läxa i skolan att berätta för klassen vad hon vill arbeta med när hon blir stor. Och Noomi vet precis, hon vill bli häxa. Men hon har ingen aning om hur man gör för att bli häxa. Dags att ta reda på det. Och det visar sig att det finns en häxa närmare än hon kunde ana…

I den andra boken i serien, Far och flyg, vill Noomi lära sig flyga. Gärna på en kvast. Det vore praktiskt att kunna. Inte minst nu när basketbollen har hamnat uppe på skolans tak. Men vem ska lära henne att flyga?

Precis som andra böcker från Olika förlag kan vi även i dessa böcker möta karaktärer som är inkluderade. Exempelvis har huvudpersonen mörk hud och hon verkar bo med bara sin pappa. Dessutom är hon en tjej som vågar ta plats.

Böckerna ingår i Silverdelfinen 1, vilka passar barnen som precis börjat läsa. Det är korta meningar, lite text per sida, många bilder, korta meningar och mycket dialog som skapar ett driv att vilja läsa vidare. Dessutom är det många barn som gillar magi och gärna vill drömma sig in i en vardag där övernaturliga saker är möjliga, så jag tror att det finns många små läsare som uppskattar dessa böcker. De är skrivna av Karin Frimodig och Sara Berg, samt illustrerade av Hanna Böhm. Böckerna kan köpas på Adlibris här och här eller på Bokus här och här.