Helgfrågan – Vecka 18

Dags för helg igen och det innebär också att det är dags för veckans helgfråga hos Mias bokhörna. Denna vecka undrar hon:

Brukar du träffa likasinnade och diskutera böcker? Eller skulle du vilja?

Jag jobbar ju numera som bibliotekarie och träffar därmed likasinnade större delen av dagen. Då är det ju ofrånkomligt att man pratar böcker, ger boktips, får boktips och pratar om läsning rent generellt. Men läsning är ett av mina absolut största intressen och jag hade gärna diskuterat detta ämne ännu mer. Jag tror aldrig man kan prata nog mycket om det man älskar mest. Det jag framförallt saknar är att prata om de böcker jag själv har läst och att diskutera/analysera dem mer ingående. Jag hade gärna velat vara med i en bokcirkel, men det verkar inte finnas så många bokcirklar där jag bor. Allra helst skulle jag vilja vara med i en bokcirkel för vuxna som läser barn- och ungdomsböcker. Det hade varit kul. Men jag tror inte riktigt det intresset finns där jag bor. Jag försökte starta en sådan bokcirkel på nätet, på Facebook för några år sedan. Såg framför mig att kunna ha roliga och intressanta samtal om barn- och ungdomsböcker i en Facebookgrupp med andra som delar mitt stora intresse för dessa böcker. Det blev strax över 200 medlemmar. Men det är väldigt lågt intresse när det gäller att föreslå nya böcker, läsa och diskutera och det är väldigt synd. Jag saknar också vänner som gillar att läsa. Eller en partner som delar mitt intresse. Tänk att få chansen att diskutera böcker och läsning i vardagen. Det blev ett långt svar, men kort sagt kan man i alla fall fastslå att jag gärna hade velat diskutera böcker mycket mer än jag gör idag.

Bonusfrågan var:

Har du ett bra recept på tårta?

Jag älskar jordgubbstårta och därför är Himmelsk jordgubbstårta mitt förstahandsval när jag ska baka tårta. Recept finns här.

7 thoughts on “Helgfrågan – Vecka 18

  1. Men vad kul att vara bibliotekarie, det hade jag velat vara med. Nu går jag med barnen till bibblan. Vi får väl se om man kanske kan ordna något efter semestern.

  2. Eftersom jag är lärare skulle jag gärna ha en bokklubb att diskutera ungdomsböcker i. Jag har mina kollegor men vi läser väldigt sällan samtidigt och oftast för att läsa för att läsa med elever.

  3. Vad synd att det inte blev något av den specialiserade facebook-gruppen, när deltagandet var så stort.

Comments are closed.