Helgfrågan vecka 21

Dags för helg igen och det innebär också att det är dags för veckans helgfråga hos Mias bokhörna. Denna vecka undrar hon:

En bok du skulle kunna ge bort till din mamma?

Min mamma dog för några år sedan, så jag kan tyvärr inte ge bort några mors dags-presenter alls. Men även när hon levde så fick hon aldrig böcker. Hon läste nämligen aldrig böcker. Hon var intresserad av lokalhistoria och släktforskning, så någon sådan bok kunde hon bläddra i ibland. Innan hon blev sjuk handarbetade hon och bakade och lagade mat, så sådana böcker kunde hon också bläddra i för att få inspiration. Något jag däremot gav bort rätt ofta var tidningsprenumerationer.

Om jag skulle ge bort en bok till en kvinna i samma generation som min mamma hade det nog blivit trilogin om Maj av Kristina Sandberg eller Lasaretts-serien av Karin Wahlberg. Eller varför inte Vajlett och Rut av Karin Alfredsson. Vardagsnära skildringar som berör.

Bonusfrågan: Om du själv skulle få en mors dags present, vad skulle det vara?

Just nu önskar jag mig faktiskt allra mest en härlig massage eller någon SPA-behandling. Vore skönt att få skämma bort sig själv.

9 thoughts on “Helgfrågan vecka 21

  1. Trilogin om Maj tyckte jag om. Skämma bort sig själv – eller bli bortskämd av andra händer alldeles för sällan.

  2. Spa har jag aldrig kommit i kontakt med, tyckte nog mest det var lite ”konstigt” när de gamla hälsohemmen gjordes om till sådana.

  3. Lasarettserien började jag läsa men fortsatte aldrig.

Comments are closed.