Helgfrågan – Vecka 34

I veckans Helgfråga handlar det om tv-serier som är baserade på böcker. Mia skriver såhär:

Vilken är din bästa bok tv-serie?

När vi nu ändå är inne på fyrkantigt tittande så kör vi Bonusfrågan med:
Vilken är din bästa bok film?
Jag har ganska tråkiga svar denna vecka. Jag följer nämligen inte så många tv-serier och bland de jag faktiskt följer tror jag inte särskilt många är baserade på böcker faktiskt. Men jag måste förstås nämna den tv-serie om Rebecka Martinson som gick på tv under våren, den är ju baserad på Åsa Larssons böcker.
Oftast är ju böcker bättre än filmerna, men när det gäller exempelvis Hungerspelen, Twilight, Harry Potter och Män som hatar kvinnor tycker jag faktiskt att de lyckats göra riktigt bra filmer, även om det förstås alltid finns detaljer som inte kommer med i filmerna eller som görs annorlunda i filmerna.

12 thoughts on “Helgfrågan – Vecka 34

  1. Sett Solstorm, var ju bra både som bok och film. Och visst blir allt annorlunda på film, mycket av detaljer och nyanseringar kommer inte alltid riktigt med.

  2. Åsa Larssons böcker är bättre än filmerna, tycker jag. såg Män som hatar kvinnor, men gillade den inte alls. har sett någon Harry Potter – del och hört Stephen Fry läsa första delen.

  3. Serien om Rebecka Martinsson hade de lyckats riktigt bra med, men böckerna är ju så klart ännu bättre 🙂

  4. Den serien har jag inte sett och jag har bara läst någon enstaka bok av Åsa Larsson. Jag håller med dig om filmatiseringarna du nämner även om vissa saker är mindre bra i filmerna (undantag Harry Potter!) som sötsliskiga slut…

Comments are closed.