Helgfrågan – vecka 35

I den här veckans helgfråga undrar Mia:

Hur går det med läsningen/bloggandet?

Och bonusfrågan är:

Vad ska du göra i helgen?

Ja, mitt svar är enkelt denna vecka – jag hinner inte alls med vare sig läsandet eller bloggandet så som jag hade önskat. Jag jobbar mycket just nu och dessutom har jag precis börjat på ett nytt jobb med allt vad det innebär, så dagarna är hektiska. När jag väl är hemma vill jag passa på att umgås så mycket som möjligt med mina barn. Jag har fyra stycken som är mellan 1 och 10 år. Hemmasysslorna, gården och djuren tar förstås sin tid med. För att inte tala om skolan, jag pluggar ju till bibliotekarie på universitetet dessutom! Så när väl barnen har somnat om kvällarna orkar jag sällan läsa så mycket som jag skulle vilja. Helgerna har också varit fullspäckade senaste tiden, det är mycket som ska förberedas inför vintern ute på gården och dessutom har vi haft ett par barnkalas med allt vad det innebär när det gäller förberedelser… Så tyvärr är det ju mina intressen som får stryka på foten, alltså läsningen och bloggandet, vilket känns tråkigt eftersom det både är ett sätt för mig att stressa ner/koppla av och ett sätt att ladda batterierna på. Men snart blir det väl lugnare tror jag, när jag väl kommit in i rutinen med jobb och så. Jag har varit sjukskriven/föräldraledig/jobbat hemifrån tidigare, så det är ju en viss omställning att numera jobba utanför hemmet.

I helgen ska jag baka det sista inför nyblivna sexåringens barnkalas på söndag, fixa tårtor, fylla kalaspåsar, städa, dekorera samt ägna en del tid åt ett skolarbete. Dessutom finns det alltid tvätt att tvätta och vika och sånt där annat som hör till ett liv som småbarnsförälder.

15 thoughts on “Helgfrågan – vecka 35

  1. Det låter som du har fullt upp. Under en längre period hade jag det likadant, men nu är det lugnare tack och lov. Jag blir nyfiken när du nämner gård och djur. Betyder gård att ni brukar jord och har andra djur än hund, katt och smådjur? Hoppas du lyckas få litet avkoppling i helgen!

  2. Ja herregud vad de där småbarnsåren var hektiska. Nu sköter de sånt där själva. Fast i de verkliga kriserna får man ju prioritera att stötta. Hoppas du får möjlighet att ta hand om dig själv också.

  3. Nä, de där pluggåren var det inte tid till mycket egen läsning, inte. Och med fyra barn under tio!? Herregud människ’, ta hand om dig! <3

  4. Jag pluggade till lärare när mina barn var små, så jag förstår hur du har det. Tiden tycktes aldrig räcka till.

  5. Barnkalas är väldigt energikrävande, så också med nytt jobb och att sen försöka fokusera på barnen låter klokt men förstår att tiden till läsning och orken när barnen väl sover inte riktigt finns 🙁 Hoppas du snart får någon lugn dag med mycket läsning!

  6. Oj nytt jobb, studier, barn mellan 1-10, gård, då har du verkligen fullt upp. Men hoppas att du får lite tid för dig själv också!

  7. Kan tänka mig att du har fullt upp men glöm inte att ta hand om dig också. Trevlig helg, hoppas att kalaset blir kul!

  8. Jisses, det var inte lite det! Vi har också kalas men i form av tjejmiddag ikväll och sushi står på menyn = minimalt med förberedelser mao, ska bara ringa i god tid för att beställa maten 🙂

  9. Ja då har du sannerligen fullt upp! Hoppas ändå det finns lite plats för återhämtning emellanåt. 🙂

  10. Fullt upp låter det som. Det är omöjligt att hinna med allt så man måste ju prioritera och i det där läget hamnar nog hobbyverksamheten ganska långt ner på listan.

Comments are closed.