Helgfrågan – vecka 37

Nu är det visst bara två veckor kvar till Bokmässan och jag kan tyvärr inte åka i år heller. Men veckans helgfråga hos Mia handlar om just Bokmässan och andra bokliga event. Hon undrar nämligen:

Vad gillar du för bokligt event?

Jag bor ju mitt ute på landsbygden i Norrland, vilket innebär att det är låååångt till bokliga event. Tyvärr, för jag hade så gärna velat gå på något. Jag drömmer om att få gå på Bokmässan och Crimetime Gotland. Hoppas jag kommer dit någon gång. Författarbesök hade också varit trevligt. Skulle gärna vilja lyssna på till exempel Gabriella Ullberg Westin (eftersom hennes deckare utspelar sig i vår närmsta stad), Kristina Sandberg (hade gärna hört henne berätta om hur böckerna om Maj kommit till) och många, många fler. Jag hade gärna träffat i stort sett alla författare som jag tycker om att läsa. Jag tycker att det är jättekul att få höra om deras tankar kring böckerna, hur deras skrivarprocess går till och så vidare. Jag fascineras av skrivande och läsande personer, så det vore kul om det hade anordnats författarbesök här i närheten.

Bonusfråga: Om du skulle sadla om, ja inte hästen utan jobb. Vilket yrke skulle du välja?

Jag har ju precis sadlat om. Jag påbörjade bibliotekarieutbildning i januari 2015 och nu i höst fick jag mitt första jobb som bibliotekarie. Jag älskar jobbet hittills och känner definitivt att jag har valt rätt. Vill inte jobba med något annat.

11 thoughts on “Helgfrågan – vecka 37

  1. Bibliotekarie skulle vara ett intressant yrke. Särskilt om låntagarna ber om tips och vill prata om böckerna. Och roligast vore att lyckas få barn som absolut inte vill läsa, att hitta in i böckernas värld. Jag märker på våra vänner och bekanta att de barn som har läsande föräldrar, de läser också, medan barn som har föräldrar som själva inte läser, inte heller får barnen att läsa. Jag tror att det delvis har att göra med om man lever i ett hem med böcker, får böcker i present och julklapp, ser sina föräldrar läsa o.s.v. Då blir böcker naturligt. Jag antar att du vet mycket mer om det här, och kanske hur man skall göra för att öppna upp en ny värld för de barn som inte upptäckt böckernas?

  2. Författarsamtal tycker jag också om. Jag har möjlighet att gå på många men det blir väldigt sällan av ändå. Bäst är det när det är författarbesök på vårt lokala bibliotek. Vad var det för bibliotekarieutbildning du gick?

Comments are closed.