Helgfrågan – vecka 39

Ja, nu är det ju Bokmässan och det märks kan man lugnt säga. Senaste veckan har jag fått massor av mejl kring olika aktiviteter som ska genomföras där och nu fylls sociala medier av bilder från mässan.

Även helgfrågan handlar om bokmässan. Såhär skriver Mia:

Jag kan känna att bevakning av bokmässan från oss bokbloggare har minskat, det är faktiskt så att alla kan inte besöka mässan men kanske ändå vill hålla sig ajour. 
Vad tycker du? Vad tycker du Bokmässan ska göra för att öka intresset för oss bokbloggare?
Jag tycker nog att det verkar som att bokmässan fortfarande är stort i bokbloggsvärlden, men främst kanske intresset syns av på Instagram. Det tas mycket, mycket bilder. Bloggare som träffar författare och blir starstrucked ser jag lite överallt. Det jag saknar är texterna från mässan. Visst förstår jag att det är hektiskt när man är där, och att en bild går snabbt både att ta och att dela, men vi som inte är där vill ha mer. Analyser kring programpunkter, sammandrag från föreläsningar och seminarier, berättelser om hur det egentligen var att träffa sin favoritförfattare, iakttagelser, trendspaningar, ja det finns hur mycket som helst.
Själv har jag aldrig varit på Bokmässan. Jag har däremot drömt om det i flera år. Framförallt det året då min andra bok kom ut lagom till Bokmässan. Då hade jag gärna varit där och presenterat den i förlagets monter. Men jag fick barn samma vecka som boken kom ut, så det var inte rätt tid. Tyvärr är det väl svårt också när man som jag bor 80 mil därifrån, har fyra barn, heltidsjobb, heltidsstudier och mässan dessutom sammanfaller med terminsstart då det är extra svårt att komma ifrån. Men jag håller hoppet uppe, en dag kommer jag att åka dit!

One thought on “Helgfrågan – vecka 39

Comments are closed.