Hemliga testboken

hemliga-testboken-eller-vem-ar-kar-i-dig-just-nuFör något år sedan kom Bästa testboken som jag recenserade här. Nu är uppföljaren här, nämligen Hemliga testboken. I boken finns gott om spännande tester och annat roligt tidsfördriv. Bland annat kan man ta reda på vilka kompisar man kan lita på, vilket som är ens framtida yrke, hur man skaffar mer pengar, vem som är kär i en just nu, vilket som är ens drömdjur, vilken skurk man är, hur pinsam ens skola är och vilken smink-typ man är. Förutom testerna så finns det också mycket annan rolig läsning, som 50 sätt att visa att du är kär, 9 sätt att gömma hemlisar, 3 sätt att underteckna hemliga brev, så ljuger vuxna, 5 sätt att få mer i veckopeng, så skriver du hemliga meddelanden och spå med kortleken. En rolig och underhållande bok för barn i åldern 9-12 år.

Jag fick boken som recensionsexemplar (Tack Alfabeta) och bland pressinformationen fanns ett test. Det stod ”Hej recensent! Testa dig själv! Vilken barnbokskritiker är du?”. Det var skoj och ett extra plus att de kopplat pressinformationen till vilken bok det handlade om. Självklart gjorde jag testet och fick veta att jag är ”Författaren”. Intressant, med glimten i ögat!

Hemliga testboken är skriven av Per Bengtsson och Oskar Ekman som länge jobbat på Kamratposten. Även illustratören Nino Keller jobbar på Kamratposten. Boken finns bland annat att köpa på Adlibris och Bokus.