Hittebarnet

Hittebarnet är den tredje delen i romanserien om barnmorskan Cecilia Lund, skriven av Katerina Janouch (Piratförlaget). Jag har recenserat de två tidigare delarna, Bedragen och Systerskap förut.

I denna bok har Cecilia fått reda på att hon är gravid igen. En oväntad och förvirrande upptäckt. Hon och maken John bestämmer sig för att försöka på nytt, men det är inte helt lätt. Samtidigt finns en polisman vid Per Nilsson som inte lämnar Cecilias  känslor ifred. Cecilias privatliv är verkligen turbulent, men det händer dessutom en hel del på jobbet också. En sen kväll hittar Cecilia ett övergivet barn strax utanför sjukhuset. Cecilia kan inte låta bli att engagera sig. Hon försöker febrilt att hitta svaret på gåtan om vem som lämnat barnet där och varför. I jakten på gåtans lösning utsätter hon sig för stora risker.

Precis som de tidigare böckerna så är även Hittebarnet läsvärd. Det är en lättläst och snabbläst bok som jag inte kunde låta bli att sträckläsa. Det finns ett stort driv i historien som gör att man inte kan sluta läsa. Jag gillar också bokens karaktärer väldigt mycket, framförallt Cecilia. Ingen av karaktärerna är endast god, eller endast elak. Alla har både bra och dåliga sidor, precis som vilken människa som helst. Det gör att man kan känna igen sig i berättelsen och boken känns trovärdig. Någonstans läste jag att det ska bli hela tio böcker om Cecilia Lund. Det hoppas jag verkligen. I så fall kommer jag att läsa varenda en och jag längtar redan tills nästa bok kommer ut.

One thought on “Hittebarnet

Comments are closed.